Tamron 28-300mm F4-7.1 Di III VC VXD

2 augustus 2024 06:04
2 augustus 2024 06:04
Redactie Zoom.nl

Ook met je fullframe-systeemcamera wil je weleens op stap zonder een zware foto-uitrusting mee te zeulen. Deze nieuwe superzoomlens van Tamron komt daarbij goed van pas.

Met een zoombereik van 28 tot 300 mm kun je in de meeste situaties aardig uit de voeten. Prettige bijkomstigheid is dat dit nieuwe objectief met Sony E-vatting met zijn lengte van iets meer dan twaalfenhalve centimeter en z’n gewicht van 610 gram comfortabel valt mee te dragen om je hals of in je tas.

De optische constructie bestaat uit 20 elementen in 13 groepen, waarbij niet is beknibbeld op speciale glassoorten om aberraties te onderdrukken. Tamron belooft ‘een eersteklas beeldkwaliteit’. De kortste instelafstand varieert van 19 centimeter in de uiterste groothoek- tot 99 centimeter in de uiterste telestand, wat de flexibiliteit vergroot.

-ZuTj6J8IQNSH_b8eNBFnNw

Beeldstabilisatie

Dankzij de VXD-motor gaat scherpstellen snel en stil. Ondanks de bescheiden lichtsterkte hoef je bij weinig licht niet snel naar een statief te grijpen, want de ingebouwde beeldstabilisatie geeft een extra marge van maximaal vijf stops bij opnamen uit de hand. Negen diafragmalamellen dragen bij aan een vloeiende onscherpteweergave.

Het Zoom Lock-mechanisme voorkomt onbedoeld uitschuiven, waardoor je objectief averij zou kunnen oplopen. Omdat het tijdens je zomervakantie ook weleens regent, is het fijn dat de behuizing spatwater- en stofdicht is en de frontlens van fluorcoating is voorzien. De filtermaat is de gebruikelijke 67 mm, het objectief ondersteunt allerlei speciale Sony-AF-functies en ook een usb-c-aansluiting voor de Tamron Lens Utility-software is present.

-Tm3ySTXTT1OrEq3PxtNc_g

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron 28-300mm F4-7.1 Di III VC VXD wordt eind augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 999,-.

 

www.transcontinenta.nl

www.tamron.eu/nl